Kwee CBoomkwekerij Maas is een bloeiend bedrijf, die, mede dankzij de lage overheadkosten, kan zorgen voor een uiterst gunstige prijs. Ondanks deze scherpe prijs wordt toch de kwalteit bewaakt.

De wortels van dit bedrijf liggen in de begin jaren '90. Eigenaar Jan Maas begon met een stukje fruitboomgaard, vervolgens werd er een klein stukje kwekerij bijgekocht om zo de eigen boomgaard uit te breiden.

2-jarige Conferènce

Van lieverlee werd het bedrijf verder uitgebouwd. Het huidige bedrijf omvat 18 hectare boomgaard, waarin verschillende soorten appels en peren worden geteeld. Zoals in de beginjaren de boomgaard de hoofdmoot was, is nu de kwekerij de belangrijkste bron van inkomsten.

MoerbedDe peren- en appelonderstammen die nodig zijn voor het kweken van de fruitbomen worden gekweekt in ons 3 hectare grote moerbed. Hier worden in het najaar de scheuten afgezaagd, die vervolgens in het volgende al dan niet geënt (appelbomen) worden geplant in onze kwekerij.


Kwee OculatieDe perenonderstammen (kwee) worden in het volgende voorjaar geplant en vervolgens, begin augustus, als het weer het toelaat, geoculeerd, waarna de bomen in onze kwekerij zorgvuldig worden behandeld.

Per jaar worden er bij Boomkwekerij Maas zo'n 150.000 perenbomen, 100.000 appelbomen, wat sierappels en pruimenbomen gekweekt. Op een perceel van ruim 23 hectare, wordt aan onze fruitbomen de professionele aandacht gegeven die ze verdient, zodat onze bomen jaarlijks opgroeien tot volwassen kwaliteitsbomen.

De bomen worden bewaard in een speciaal hiervoor gebouwde bomenkoelcel, met bevochtigingsinstallatie.