Jonagold Boerekamp' Early Queen®' is een ' Jonagold' mutant welke in 1986 gevonden is op het fruitbedrijf van de heer J. Boerekamp in Someren Nederland. Voor deze mutant is in 1992 kwekersrecht aangevraagd, en in 1997 is kwekersrecht verleend.

Early Queen® is een zeer vroeg kleurende ' Jonagold'. De vruchten zijn ieder jaar in de eerste helft van september plukrijp. De vroege kleuring, gecombineerd met een uitstekende inwendige kwaliteit, maakt 'Jonagold Boerekamp' Early Queen® tot een appel met ongekende mogelijkheden.

Groei:
Early Queen® is gevonden in een virusvrije aanplant' Jonagold 2381'. In 1996 is Early Queen® virusvrij verklaard.

Produktiviteit:
De produktie van' Jonagold Boerekamp' Early Queen® ligt op een gelijk niveau met die van standaard ' Jonagold' of andere virusvrije mutanten.

Uiterlijk:
Vruchten van ' Jonagold Boerekamp' Early Queen® zijn begin september reeds volop helderrood gekleurd. Tot binnenin de boom hebben de vruchten 70-80% blos op een groene ondergrond. Alle vruchten kunnen vrijwel in één plukgang geoogst worden. Ook bij zwaar dragende bomen komen alle vruchten prima op kleur. Op de vruchtschil tekenen zich duidelijk de witte lenticellen af. Early Queen is een stabiele mutant. Op de vruchten komen geen chimaeren voor.

Smaak:
Eerste orienterende metingen hebben uitgewezen dat zowel het suiker- en zuurgehalte als de hardheid van ' Jonagold Boerekamp' Early Queen® op een hoger niveau liggen dan van andere ' Jonagold' mutanten. Dit maakt Early Queen® tot een kwalitatief hoogwaardige ' Jonagold'.

 

« Terug naar assortiment

Jonagold "Boerekamp" Early Queen

Pluktijdstip:
Op het bedrijf van de vinder zijn de vruchten van Early Queen® de afgelopen jaren steeds rond 10 september voor vrijwel 90% geoogst. Andere' Jonagold' op hetzelfde bedrijf kon gemiddeld pas 14 dagen later voor de eerste keer worden doorgeplukt. Door de vroege rijping kan Early Queen® als primeur aan de consument worden aangeboden.

Vruchtmaat:
De vroege pluk en hoge vruchtdracht leiden ertoe dat een hoog percentage van de vruchten in het ideale maattraject van 75-85 mm valt.

Bewaarbaarheid:
Early Queen® is uitstekend geschikt voor de lange bewaring. De afgelopen jaren is gebleken dat de vruchten ook na lange bewaring een prima uitstaltijd, hardheid en smaak hebben.

 

Verkoop
Vruchtboomkwekerij Maas
Galgeweg 3a
4306 NG Nieuwerkerk
Tel. 0111 642346
Mob. 06 2246 2089